9,2
1.183 beoordelingen
Terug naar overzicht
hero1600x900 (2).jpg

Zonovergoten en razend druk

Voor elk wat wils op Go Toyota Experience

Ga je ademloos luisteren naar Freek Vonk? Racen tegen Bernhard ten Brinke? Of een handtekening vragen aan Ranomi Kromowidjojo? Ga je karten? In het reuzenrad? Of een work-out doen met Jetze Plat? Tijdens de Go Toyota Experience op 18 en 19 mei hoefde je gelukkig niet te kiezen, het kon allemaal.

Bekijk alle foto's

Toyota's bewonderen
En Toyota’s bewonderen en ervaren: dat kon natuurlijk ook! Zo kon je een proefrit maken in de stijlvolle AYGO, de nieuwe Corolla of RAV4 of ervaren hoe het is om te rijden op waterstof met de Mirai. In het Toyota-museum kon je een duik nemen in de geschiedenis van Toyota of je vergapen aan de supersnelle Supra.

Ranomi en Naomi

Een ontmoeting met je idool was ook een van de mogelijkheden. Naomi is zo verlegen dat ze niks durft te vragen, maar tijdens de Go Toyota Experience staat de 9-jarige wel mooi naast haar held Ranomi Kromowidjojo. En om het nog mooier te maken, zet Ranomi haar handtekening op Naomi’s zwemplankje. Naomi zwemt namelijk ook, en ze hoopt ooit nog eens zo goed te worden als Ranomi: “Ik heb thuis ook al heel veel medailles!”

ranomi555x249.jpg
tocheenvraag21140x420.jpg
Toch een vraag

Ranomi vertelt dat de Go Toyota Experience een leuke invulling is van de zondag, de enige dag in de week dat ze niet traint. “Fijn om te zien dat er zoveel mensen naar me komen luisteren, ik was even bang dat ze alleen voor de auto’s zouden komen”, zegt Ranomi, “die zijn trouwens wel heel gaaf. Als ik tijd heb ga ik zeker nog een rondje met de Land Cruiser over het 4x4-terrein!” Ondertussen heeft Naomi toch een vraag bedacht voor Ranomi: “Mag ik een keer komen kijken als je traint?”

besteuitjezelf555x249.jpg
besteuitjezelf2555x249.jpg
Beste uit jezelf

Ranomi is, net als handbiker en triatleet Jetze Plat, snowboarder Chris Vos, shorttrackster Suzanne Schulting, voormalig rolstoeltennisster en chef de mission van Paralympic Team NL Esther Vergeer aanwezig op de Go Toyota Experience om mensen alles te vertellen over hoe je het beste uit jezelf haalt. De Go Toyota Experience gaat om olympische en paralympische sport, maar ook om GAZOO Racing, innovatie, Fun for Kids en avontuur.

evenstofzuigen2555x249.jpg
evenstofzuigen3555x249.jpg
Even stofzuigen

Op het 4x4-terrein rijdt John Foppen mensen rond in zijn Land Cruiser. “Morgen moet ik er weer mee naar m’n werk, dus ik moet ‘m straks wel even stofzuigen”, lacht hij, “maar hoe ruig het terrein ook is, het doet een Land Cruiser niks. Het is gewoon de beste terreinwagen, punt!” Terwijl John een helling van 45 graden neemt, roept de 8-jarige Yoeri vanaf de achterbank: “Kun je niet harder!?”

evenstofzuigen1555x249.jpg
Meer info over de Land Cruiser Meer info over de Hilux
Bekijk alle foto's
Holymoly!

Over Land Cruisers gesproken: ondertussen vertelt Freek Vonk aan een zaal vol ademloos luisterende ouders en kinderen hoe de Land Cruiser hem vaak dicht bij de meest bijzondere dieren brengt: zo ging hij al eens op kraamvisite bij leeuwen en hun welpjes, en kuste hij een paar dagen eerder nog een zeekoe: “Holymoly, dat was gaaf!” zegt Freek, “maar mijn avonturen hier met jullie delen is misschien nog wel gaver!”

freek555x249.jpg
lenen1140x420 (1).jpg
Lenen?

“I love Enzo Knol”. In grote letters staat het op de motorkap van de witgewrapte Hilux die in de Koepel staat. Op die auto staan nog veel meer boodschappen, die erop zijn geschreven met viltstiften die worden uitgedeeld door medewerkers van Toyota. FC Kaassouflé doet vanaf het dak de hartelijke groeten aan Toyota, op de motorkap schrijft iemand met grote letters dat een Toyota de allerbeste auto is, en op het linker voorportier vraagt een ander beleefd of hij die mooie Hilux niet mag lenen voor een weekje vakantie.

lenen2555x249.jpg
lenen3555x249.jpg
Poffertjes en friet

Buiten zweeft de geur van poffertjes, verse friet en de beste burgers over het zonovergoten Louwman & Parqui-terrein. “Als de auto’s net zo goed zijn als de burgers, dan is Toyota goed bezig!” zegt iemand. Kinderen racen juichend over de kartbaan, leren schaatsen of handbiken van olympische en paralympische sporters of kijken ademloos naar de gigantische Toyota-luchtballon.

poffertjes2555x249.jpg
poffertjes4555x249.jpg
poffertjes1555x249.jpg
poffertjes3b555x249.jpg
De nieuwe Corolla bewonderen

Ook worden de Toyota’s bewonderd. De nieuwe Corolla bijvoorbeeld door Walter Ketelaar. Hij wil nog even wachten met de aanschaf van een nieuwe auto, zijn RAV4 kan nog even mee. Maar als hij terugkeert van een proefrit met de nieuwe Corolla is hij toch diep onder de indruk: “De souplesse en power van de tweelitermotor verrast me zeer”, zegt hij, “je merkt het zelfs in het stadsverkeer, hij onderscheidt zich in positieve zin van mijn RAV4. Wie weet is de Corolla ooit een mooie opvolger, maar nu wil ik vooral een langere proefrit!”

corolla555x249.jpg
Toekomst

Bij de racesimulator ontpopt Jasper (9) zich ondertussen als de Toyota-rijder van de toekomst. Hij zat nooit eerder in een simulator en speelt thuis heel andere games, maar in Gran Turismo maakt hij aan het stuur van een virtuele Toyota Supra gehakt van de concurrentie. Meesterlijk driftend – en zwetend van inspanning – roept hij: “Dit is vet! Go Toyota!”

toekomst555x249.jpg
Bekijk alle foto's
Meer info over de Corolla Touring Sports Meer info over de RAV4 Inschrijven Toyota nieuwsbrief